Αθλητισμός και ΑμΕΑ

Στις εγκαταστάσεις του Νομικού Προσώπου φιλοξενούνται μεμονωμένοι αθλούμενοι με σκοπό την αποθεραπεία τους, αλλά και οργανωμένα μη κερδοσκοπικά σωματεία προκειμένου να επιτύχουν την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία ή αυτισμό σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.

Με γνώμονα τηνδιευκόλυνση τηςπροσβασιμότηταςατόµων µε αναπηρίες (ΑµΕΑ)(ΦΕΚ 107Α/23-5-2007)και επειδή θεωρούμε ότι καθίσταται υποχρεωτική η πρόσβαση και εξυπηρέτηση των ΑµΕΑ σε όλους τους δημόσιουςχώρους,μέσω αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ανακατασκευάσθηκαν και εγκαινιάστηκαν στις 05/12/2012οι  εγκαταστάσεις των  αποδυτηρίων του κολυμβητηρίου μας.

Σύμφωνα με μελέτη του αρμόδιου τμήματος της ΓΓΑ διαρρυθμίστηκαν οι χώροι εισόδου, υγιεινής, λουτρών ενώ εγκαταστάθηκε ανελκυστήρας για την πρόσβαση ατόμωνμε αναπηρικό αμαξίδιοστις κολυμβητικές δεξαμενές.

Τα τελευταία χρόνια με έναυσμα την ανακατασκευή των αποδυτήριων φιλοξενούμεμεμονωμένα άτομα με σκοπό την αποθεραπεία ή με χρόνια κινητικά προβλήματα,  αλλά και οργανωμένους μη κερδοσκοπικούς συλλόγους.

Ειδικότερα θα αναφέρουμε το σύλλογο ΑΛΜΑ που επί σειρά ετών δραστηριοποιείται στις αθλητικές εγκαταστάσεις μας διεξάγονταςμε μεγάλη επιτυχία ημερίδες κολύμβησης σε συνεργασία με ειδικά σχολεία και φορείς ψυχικής υγείας, καλοκαιρινές αθλοπαιδίες και ατομικά ή ομαδικά προγράμματα στο χώρο του στίβου, των μπάσκετ ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε παιδιού – νέου.

Επίσης θα επισημάνουμε την συμμετοχή του Συλλόγου ΑΛΜΑ στον ειδικό αγώνα «charityrun»που οργανώθηκε ειδικά για τον σύλλογο και ενσωματώθηκε στο μεγάλο θεσμό του Δήμου μας «Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος» (PoseidonAthensHalfMarathon)με σκοπό την ενίσχυση των δράσεων του φορέα. Μια λαμπρή γιορτή για τα άτομα με ειδικές ανάγκες που τα μυεί στο ελληνικό ιδεώδες μέσω της νεότερης δημιουργικότητας, στην οποία είμαστε συνδιοργανωτές. Οι συμμετέχοντες μαζί με τις οικογένειές τους επωφελούνται, κοινωνικοποιούνται, ψυχαγωγούνται, αθλούνται, μαθαίνουν να είναι αυτόνομοι με σκοπό   την ψυχοκοινωνική εξέλιξη και την πλήρη ένταξή τους σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.